Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku (glutenu), který je součástí bílkoviny obilnin. Pokud celiaci konzumují potraviny obsahující lepek, dochází u nich k poškození tkáně tenkého střeva. Následně trpí poruchami trávení a různými nespecifickými potížemi, které znesnadňují určení správné diagnózy této nemoci. Jedinou možností léčby je pak celoživotní dodržování bezlepkové diety.
Výroba pečiva bez obsaženého lepku je pro nás opravdu speciální výzvou - a to nejen proto, že je lepek "pojivem" ve výrobcích a dodává jim pekařské vlastnosti. Pro IREKS je bezpečnost produktů na prvním místě. Proto používáme pečlivě vybrané bezlepkové ingredience, které jsou zpracovávány v samostatném míchacím zařízení tak, aby se vyloučila křížová kontaminace. Poté jsou výrobky pečlivě kontrolovány v našich laboratořích.
Pokud vás toto téma zajímá, kontaktujte nás.
Hledáte konkrétní výrobek nebo byste se rádi dozvěděli více o našem sortimentu?
Použijte náš vyhledávač produktů, napište zprávu nebo kontaktujte naše obchodní oddělení.