Z přírody to nejlepší
Rozmanitost a potěšení
ve stále nových dimenzích
Ireks
Cesky> VÝROBKY> Pečivo bez lepku

Pečivo bez lepku a potěšení z něj

Bezlepková výživa - původně určená a nezbytná pro lidi, kteří trpí celiakií - se stává stále větším trendem. Mnozí lidé se vědomě rozhodli vyloučit lepek ze své stravy. Pekařské výrobky bez lepku tak nabývají stále více na významu a tvoří základ tohoto alternativního způsobu výživy.

Lidé postižení celiakií trpí nesnášenlivostí k lepku – bílkovině obsažené v obilném zrnu. Pokud celiaci konzumují potraviny obsahující lepek, dochází u nich k poškození tkáně tenkého střeva. Následně trpí poruchami trávení a různými nespecifickými potížemi, které znesnadňují určení správné diagnózy této nemoci. Jedinou možností léčby je pak dodržování bezlepkové diety.

Zejména výroba pečiva bez obsaženého lepku je opravdu specifická výzva. Lepek totiž tvoří bílkovinovou kostru v základních druzích obilí jako je pšenice, špalda, žito, oves a ječmen, kde jim dodává jejich pekařské vlastnosti.

Pečivo bez lepku se stává trendem. Nabízíme pekárnám po celém světě široký sortiment bezlepkových surovin včetně informací, jak zajistit bezpečnou bezlepkovou výrobu. Jedině tak je garantována výroba opravdu širokého sortimentu pekařských výrobků vysoké kvality. Pokud vás toto téma zajímá, kontaktujte nás.